Не е вярно твърдението, че в самото начало личните не са

...
Не е вярно твърдението, че в самото начало личните не са
Коментари Харесай

Личните лекари не са отказвали да поставят РНК ваксини, но не получават от тях |

Не е вярно твърдението, че в самото начало персоналните не са желали да слагат РНК ваксини на пациентите си. Нямаше фризери даже и се обсъждаше, че евентуално при нас, съгласно това, което се знае, най-лесна за използване ще бъде имунизацията на АстраЗенека. После излязоха задоволително данни, видя се, че и РНК имунизациите може да се складират няколко дни в ледник.

Това сподели по Българска национална телевизия ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България доцент Любомир Киров.

Не получаваме РНК ваксини, не мога да кажа за какво. Трябва да се реши казусът с логистиката - за доставянето на имунизациите - откъдето потеглят, до нашите практики, добави той.

Близо 75% от джипитата са получили сред 10 и 40 дози към 12 март, а са декларирали сред 50 и 200 дози, уточни доцент Киров и посочи, че в описите им чакат за ваксини 400 000 души. 

Проф. Гигов си разреши да каже, че сме абдикирали от имунизацията - като отговор ще помоля единствено да му покажете мои сътрудници, които чакат на опашка за ваксини, добави още доцент Киров.

Рискът би трябвало да бъде обмислен, само че по-добре е да се ваксинираш, в сравнение с да не го правиш, уточни той по мотив имунизацията.

Шефът на сдружението разясни, че при тяхното съсловие също има зелени коридори за имунизация и не е ясно за какво няма доставяне с задоволително ваксини, а се отварят коридори във имунизационни центрове. Той не отхвърли, че евентуално има значение и заплащането на персоналните лекари от 10 лева на сложена ваксина.

Доц. Киров прикани жителите да съблюдават обикновени правила като носене на маски и съблюдаване на хигиена, вместо да се стига до затваряне и ограничавания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР